CABANA BOLBOCI va propune 14 trasee turistice:
- 7 Izvoare: se afla in Cheile Zanoaga, intre Lacul Bolboci si Scropoasa supranumite si “Izvoarele lui Zamolxe” si detin cea mai pura apa din Europa (”Elixirul tineretii”)
- Lacul de la Scropoasa cu o culoare naturala de verde crud, se afla la o altitudine de 1197m, si este un lac de acumulare artificial, pe al carui curs daca il urmezi in partea stanga ajungi in aproximativ 10 minute la capatul Cheilor Orzei.
- Lacul Bolboci: Barajul, situat la altitudinea de 1,438m, ofera o priveliste de vis peste intregul lac. Datorita vegetatiei apa prinde culori verzui-turcoaz.
- Sfinxul si Babele: Daca vii spre Padina cu telecabina, una dintre opriri trebuie sa fie neaparat la Babele si la Sfinx. Asemanarea Sfinxului din Bucegi cu Marele Sfinx egiptean de la Gizeh este un motiv in plus sa il vizitezi si sa ii descoperi misticismul. Localnicii spun ca ar fi legende care mentioneaza pietrele cu memorie, astfel ca nu poti sa nu ajuti la ele si sa le transmit cele mai adanci dorinte.
- Crucea de pe Caraiman poti sa te asezi pe iarba de la Crucea Caraimanului si sa te pierzi uitandu-te la nori,avand o senzatie de deplasare in spatiu. Crucea este iluminata pe timp de noapte cu 300 de becuri de 500 de W si se poate vedea la o distanta de zeci de mii de metri departare. Vf. Crucii se poate observa de asemenea, din cea mai inalta cladire din Bucuresti.
- Obarsia Ialomitei: Este o vale creata intre munti si creste si este considerat “leaganul civilizatiei umane”
- Cheile Tatarului: este o arie protejata intre platoul Padina si Lacul Bolboci, situate la o altitudine medie de 1.800m. Pe versantul stang al Vaii Tatarului, la 1.548m, se afla intrarile in cele mai inalte statiuni paleolitice din Romania: Pestera Ursului si Pestera Mica.
- Cheile Zanoagei: Aceste chei se intind pe aproximativ 1 km si contin diferente de nivel pe care le parcurge raul Ialomita, in cascade, de pe peretii abrupti, inalti de 200m. Din chei se poate ajunge de la Cabana Cheile Zanoagei si mai departe spre Lacul Bolboci.
- Piatra Arsa: detine un complex hotelier pentru sportivii care se antreneaza an de an pentru maratonul 7500, care se organizeaza la Padina, in Bucegi.
- Pestera Ialomitei: detine cea mai veche Biserica in stanca, un schit de calugari, atestata istoric in sec XIV, fiind ctitorita de Mihnea Voda Cel Rau, veche de mii de ani. Se afla la cateva minute de platoul Padina, pe versantul drept al Cheilor Ialomitei. Se gaseste la 1,660 m pe malul drept al Ialomitei, in muntele Batrana, la 10 minute de mers de la Centrul National Salvamont de pe Platoul Padina.
- Turbaria Laptici: rezervatia naturala cu ienupa, ciuperci salcie pitica
- Cascada Ialomitei: Este una dintre cele mai spectaculoase din Romania. Apa cade aproximativ 100 de metri. Pentru a ajunge la cascada trebuie urmat fie traseul ce porneste de la cabana Omu, fie cel ce porneste de la Pestera.
- Dupa muntele Batrana, Canionul si Valea Horoabelor, Padina si Pestera Ialomitei data in functiune la 1 Mai 2015, Cheile Tatarului unde se varsa Ialomita in Lacul Bolboci.
- Grota Ursului, Lacul Bolboci, Cabana Bolboci cu fosta cariera de piatra, priveliste panoramica extraordinara, localnicii o descriu ca fiind “o bucata de rai”.